HAVEN I HØJELSE

Ukrudtsbekæmpelse

 

Vi har som mange andre masser af ukrudt i haven. For at kunne håndtere det, har vi inddelt det i kategorier. Skvalderkål får lov til at stå i ydreområder. De er flotte og grønne, så det eneste der er at gøre er at elske det. Ligeså med mælkebøtter og andet ukrudt i græsplænen. Skvalderkål i yderområderne og ukrudt i græsplænerne bliver slået tæt en gang om ugen.

 

I staude- og andre bede får skvalderkål ikke lov at være. Vi er ved at have styr på dem ved hjælp af vedholdende og grundig fjernelse med greb og håndkraft.

 

Resten af haven luges med en blanding af håndlugning, hakke- og skuffejern.

 

Der anvendes ingen gift i haven. Vi vil gerne give et bidrag til at sikre de fremtidige generationer helt rent vand og et sundt miljø at leve i. Derfor er vi tilmeldt Giftfri Have, der har som mål at få 100.000 private haver som medlem i år 2020.

 

Det er planen, at der ikke skal være bar jord i haven, bortset fra grus gangene. Når jorden er helt dækket af planter, vil der være mindre ukrudt, og dermed mindre arbejde med at fjerne det.


Mariann og Bjarne Larsen Kron                Højelsevej 3, 4623 Lille Skensved                    E-mail: m @ mariannkron.dk                   Telefon: 25 37 48 17

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk