HAVEN I HØJELSE

Orangeri

 

Vores orangeri er tegnet af Mariann. Da ingen af de kendte firmaer, der sælger drivhuse og orangerier, kunne levere et specialdesignet orangeri måtte vi selv i gang med at være både bygherre og byggeleder. Vi entrererede med en murer til at udgrave fundamentet og lave murværket, en VVS’er til at indlægge vand, en el-installatør til de elektriske installationer, en anlægsgartner til at lægge fliserne i det ønskede Opus mønster og endelig Pavillion Danmark til at stå for glas- og profilarbejdet.

 

I sommerhalvåret, som for vores vedkommende i orangeriet strækker sig fra februar til november forudsat solen skinner i de køligere måneder, er det oftest både vores spise- og opholdssted. I 2016 kunne vi dog allerede den 28 januar sidde i sol og spise frokost i orangeriet, hvor temperaturen sneg sig op på 20 grader. Desuden anvendes det til fremvisning af billedkunst og smykker, når Mariann afholder udstillinger. Og så har vi selvfølgelig en mængde planter i potter. Lige fra tomater, peberfrugt, agurk til canna, bourgonvilla, passionsblomster og klematis. Bagmuren er skabt med tre huller forneden for at kunne føre planter ind, som er plantet udenfor – f.eks. vores vinplante, hvorfra vi i 2015 for første gang kunne høste en mængde klaser. På den måde undgår vi at have jord i det indendørs fliseareal, ligesom vi undgår at skulle vande disse planter.


Mariann og Bjarne Larsen Kron                Højelsevej 3, 4623 Lille Skensved                    E-mail: m @ mariannkron.dk                   Telefon: 25 37 48 17

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk